Rottweilers har ofte et voldsomt ry, men de kan være fremragende familie kæledyr og ledsagere. Selvom de ofte er meget gode vagthunde, er racen meget alsidig. De bruges også til, søgning, redning, guide hunde, og tidligere var de vant til at trække vogne.

Rottweiler-1-645mk062811

De er intelligente og ganske fjollede. Med god socialisering kan disse hunde være vidunderlige kæledyr. De er robuste hunde, men de har alligevel nogle få sundhedsmæssige problemer, så det er vigtigt at kigge på hvilket foder du giver til din søde Rottweiler.

Ernæringsmæssige behov

Bestil Foder

Rigtig godt foder, god pillestørrelse. Min søde hund spiser det med stor fryd uden at tage på i vægt. Prompte levering og god information undervejs.- Skrevet af Brita Leschly d. 21.06.2016

Rottweilers er mellemstore hunde, der vejer mellem 40 til 55 kg, afhængigt af om de er hanner eller hunner, samt andre faktorer. De står sædvanligvis mellem 55 – 63 cm høje på manken (øverst på skulderbladene). De er omkring samme højde som en Doberman Pinscher, men de er større og tungere. Deres udseende udstråler af styrke og magt, men samtidig kan man se i øjnene på hunden at den er elskende. hunnerne er normalt lidt mindre end hannerne og vil se mere feminine ud.

Rottweilers er tilbøjelige til at tage vægt på især når de bliver ældre, så det er vigtigt at se, hvor meget du fodrer din hund. Det også vigtigt at du tæller kalorier. Rotties har brug for at få masser af motion i hele deres liv for at holde sig i form, og holde ledene i gang. Heldigvis nyder Rotties motion, og de er meget legeglade, især når de er unge. De går normalt godt sammen med andre dyr, herunder andre hunde. Hvis du tager tid til at socialisere din Rottweiler mens han er ung, bør han være velkommen til at lege med andre hunde. God træning er vigtig for alle hunde, især store, kraftfulde hunde!

National Forskningsrådet anbefaler ifølge vægt en gennemsnitlig daglig kalorieindtagelse på ca. 2100 kalorier for en aktiv voksen Rottweiler, der vejer 45 kg. Hunde, der er blevet neutraliseret, eller som er ældre, kan have brug for færre kalorier. Nogle hunde kan have brug for flere kalorier afhængigt af deres aktivitetsniveau og deres individuelle metabolisme. Voksne hvalpe for eksempel, forbruger flere kalorier end voksne hunde, og unge voksne hunde forbruger også mere. En ung voksen Rottie, der vejer omkring 32 kg, for eksempel, og dyrker massere af motion, vil have brug for omkring 1.876 kalorier om dagen (og mere som han vokser og bliver større!). Men hvis din Rottweiler har tendens til at ligge rundt om i huset hele dagen med begrænsede muligheder for at løbe og have et højt aktivitetsniveau, ville han have brug for færre kalorier.

fdd5bf3bbf8b6e6c42e44d5bdb44d05c

Proteinprocenter for Rottweiler

Som alle hunde kræver Rottweilere, en høj kvalitet af protein. Foreningen af ​​Amerikanske Foderkontrol-embedsmænd (AAFCO) anbefaler mindst 22 procent protein til vækst (hvalpe) og 18 procent protein til vedligeholdelse hos voksne hunde. Disse procentdele anbefales til hunde generelt. De fleste gode kvalitetsvare vil overholde disse procentsatser. Fedt er en vigtig energikilde for hunde og bør omfatte mindst 8 procent af kosten for Rottweiler hvalpe, og 5 procent af kosten for voksne. Det meste hundefoder har i dag mere fedt end de nævnte procenter. Fedt tilføjer også smag til hundemad og gør det meget tiltrækkende for din hund. Fedtstoffer er også en af ​​kilderne til fedtsyrer som omega-3 og omega-6, som er gode til din hunds hud, pels, hjerte og hjerne.

Sundhedsproblemer hos Rottweilere

Kræft har desværre tendens til at være et alvorligt problem hos rottweilers og er en almindelig årsag til tidlig død. Derudover kan de få parvovirus ligesom med nogle andre mørke racer påvirker det rottweilers helbred meget hårdt. Det er vigtigt at sikre, at hvalpe er grundigt beskyttet fra en meget ung alder og at opretholde din hunds parvo vaccination gennem hele dens levetid. Rottweilers har en kortere levetid end mange racer, som normalt lever mellem 8 og 10 år. Det at fodre din Rottie en sund kost kan hjælpe med at styrke dens immunsystem. Mange mennesker forsøger specifikt at undgå kunstige konserveringsmidler og andre tilsatte kemikalier i deres hunds kost for at holde immunsystemet stærkt i overbevisningen om, at diæten er så naturlig som muligt, er bedre for deres hund.

Ingredienser at kigge efter

Rottweilers kræver god protein i deres kost som enhver hund. Selvfølgelig er ikke alle proteiner og fedtstoffer de samme. Det er vigtigt, at disse næringsstoffer kommer fra ingredienser af god kvalitet. Du kan give din hund masser af protein, men hvis det ikke er af en god kvalitets kilde, vil dens krop ikke kunne bruge den effektivt.

Ideelt set vil en god hundemad have kødproteiner blandt de første ingredienser. Den første ( og største) ingrediens bør ikke være korn eller noget andet kulhydrat. Ferskt behandlet kød refererer til ingredienser som kylling, oksekød, fisk og lam. Men ferskt kød indeholder også en del vand. Hvis vandet fra disse kød blev fjernet, ville de blive fundet lavere på ingredienslisten. Dette skyldes, at hunde fodervirksomheder er forpligtet til at oplyse ingredienser efter vægt før madlavning. Vandet i ferskt kød får det til at veje mere. Det er vigtigt at finde foder til din hund som har høj kvalitet af kød. Det man skal undgå at give sin hund, er biprodukter af kød – eller kød som er behandlet på en måde der ikke er økologisk!

Hvis du er på udkig efter en god naturlig og økologisk hundefoder anbefaler vi Fromm Classic hundefoder. Vi går ind for økologisk mad her hos Godhund Blog, og det burde alle hundeejere – Heldigvis støtter Fromm Classic dette.

classics-dog-dry-adult

Kvalitetsvalget – Fromm Classic hundefoder er fuldkost til voksne hunde – og det mest solgte hundefoder til hunde med et aktivt liv. Foderet har kylling som hovedingrediens og er fremstillet uden majs, hvede og biprodukter, ligesom lakse olie sørger for at holde pelsen sund og blank.

Bestil Foder

Rigtig godt foder, god pillestørrelse. Min søde hund spiser det med stor fryd uden at tage på i vægt. Prompte levering og god information undervejs.- Skrevet af Brita Leschly d. 21.06.2016

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]