Hvad er det bedste hundefoder til Jagthunde?

Hvis du er bekendt med jagthunde ved du sikkert,at de køber fra de små hunde som den lille Boykin Spaniel til større hunde som nogle af de store retrievere. Selv nogle af de almindelige kontinentale racer kan være ganske store, selvom de er meget atletiske hunde. Og det er bare de sportslige hunde.
featured-best-hunting-dog-breedsMange af Hound racerne jagter aktivt i dag.
De spænder også i størrelse fra den lille Beagle, gennem til  Coonhound racer til Blodhound. “Jagthund” dækker mange forskellige hunde, og der er mange ting at overveje, når du vælger den bedste mad til din hund. Vi ser på, hvad du behøver at vide for at vælge den bedste mad til din hund, så han kan gøre sit arbejde i marken!

Bemærk, at vi i denne artikel antager, at din jagthund arbejder aktivt. Vi ved, at mange mennesker elsker at eje specielle racer. Mange af dem elsker at være med mennesker, de er venlige, villige til at adlyde, og ofte lette at træne. De bliver tit til vidunderlige kæledyr og familie hunde. Labs, Goldens og andre sportslige racer er nogle af de mest populære hunde i USA. Der er dog store forskelle på den måde, på den måde du vil fodre dit kæledyr. I denne artikel ser vi på, hvordan man fodrer arbejdshunde. Hvis du fodrer dit kæledyr Lab den samme kost, som du fodrer en Labrador Retriever, kan du forvente, at din hund hurtigt bliver overvægtig.

Kost & Ernæring For En Jagthund
Da “jagthunde” dækker over en række racer, hver med deres egne ideelle vægte, er det vigtigt for dig at være bekendt med den rette vægt og tilstand for din hund. Du kan finde disse oplysninger og fotos på AKC.org, UKCdogs.com, sjældne racersteder (hvis det er tilfældet), NAVHDA.org (The North American Versatile Hunting Dog Association) samt forskellige sportsblade, der følger jagt med fugle hunde Og hunde. Jagthunde er atleter, så du skal kigge efter billeder af hunde i marken der er aktive. Mange jagthunde er meget slankere end hunde af samme racer. De har normalt muskler i stedet for meget fedt. Hvis du er bekendt med nogle menneskelige atleter, så ved du, at nogle af dem har et meget lavt kropsmasseindeks (BMI) og det samme gælder for mange jagthunde, når de er midt i jagtsæsonen! Det betyder ikke, at du skal forsøge at sulte din hund. Du skal altid sørge for at have masser af sund mad, så han kan gøre sit arbejde. Men hunde, der laver meget feltarbejde og får god ernæring, konverterer ofte deres mad til ren muskel.

Nationalforskningsrådet for de nationale akademier giver anbefalinger til aktive arbejdshunde. En 13-kg hund, der laver let arbejde, vil have brug for omkring 1030 kalorier om dagen. Den samme hund som laver moderat arbejde vil have brug for omkring 1311 kalorier om dagen. Og den samme hund, der laver tungt arbejde, kan kræve mellem 1873 og 3747 kalorier om dagen! En hund på 50 kg, der laver let, moderat og tungt arbejde, vil have brug for henholdsvis  1511, 1924 og 2748 til over 5000 kalorier om dagen!

english-setter-01-lDu kan normalt bruge retningslinjerne på hundefoder – mærkaten som et godt udgangspunkt for fodring af din jagthunde. Disse forslag er baseret på de samme kalorieformler, som du finder online. Når din hund er begyndt at spise nyt mad, skal du kigge på hans vægt, aktivitetsniveau, hud og pelsbetingelser for at se, hvordan han tilpasser sig til maden. Hvis han får for meget vægt (eller taber sig), kan du foretage justeringer af mængden du fodrer. Din hunds individuelle metabolisme og hvor meget motion han får, vil bestemme, hvor meget der skal fodres.

Hunde, der er blevet neutraliseret eller som er ældre, kan have brug for lidt færre kalorier. Unge voksne hunde kræver normalt lidt flere kalorier.

At fodre din Jagthund
Der er et bredt udvalg af gode hunde foder produkter, men ikke alle er et godt valg for aktive jagthunde. Det er ikke nok at fodre en hunde, der er “komplet og afbalanceret”. Selv de meget dyre fødevarer med ingredienser af høj kvalitet, er måske ikke passende, hvis de ikke er lavet med en aktiv arbejds hunde i tankerne! Dette skyldes, at de kan have for mange kulhydrater eller en mindre end optimal balance mellem protein og fedt.

De fleste eksperter inden for jagthunde ernæring anbefaler fodring hunde en kost, der har omkring 30 procent råprotein og 20 procent rå fedt i jagtsæsonen. Denne kost starter normalt et par måneder før starten af ​​sæsonen, når du og din hund begynder at træne. Vedligeholdelsesdiet bliver normalt undgået, fordi de har tendens til at være højere i kulhydrater. Jagthunde kan gøre bedre brug af kalorier, der kommer fra fedt i deres kostvaner end fra kulhydrater. Meningerne adskiller sig om, hvorvidt du skal blive ved med at fodre denne med præstations diæt,/Høj-energi hundefoder efter at jagesæsonen er overstået. Hvis du fortsætter med at fodre en præstations diæt, skal du reducere mængden af ​​kalorier, der fodres. Din hund får ikke længere så meget motion, og han vil nok få blive overvægtig, hvis du fortsætter med at fodre ham med samme mængde mad. Så planlæg at reducere mængden af ​​mad, du fodrer eller skifter til en livsstil med lidt mindre protein og fedt (ca. 27 procent protein og 15 procent fedt), indtil du er klar til at begynde at træne igen.

Meningerne adskiller sig også fra, hvor ofte man skal fodre jagthunde. Nogle eksperter siger, at du skal fodre din hund to måltider om dagen, men andre anbefaler et måltid pr. Dag. Ifølge forskning foretaget af Purina (som gør en fremragende præstationshundefoder) tager det næsten 24 timer for mad at rejse gennem en hunds gastrointestinale system. Hunde med en tom kolon har to gange udholdenhed i marken som hunde, der er fodret fire timer før de udøver. De anbefaler at fodre hårdtarbejdende hunde mindst 12 til 24 timer, før de går på arbejde i marken. Og så fodre din hund 30 til 60 minutter efter at han er færdig med at træne. (Sørg for at tjekke linket for at læse hele blogposten om fodring af en jagthund en gang om dagen, og hvordan det påvirker en hund. Stillingen går ind i mere information, end vi kan diskutere her, herunder når din hund måske skal se en dyrlæge. )

Et produkt vi anbefaler er First Buddy Adult High Energy, da kaloriefordelingen er idéel, og prisen er god.

FB-High-Energy-14kgOmega 3 olie fra vildlaks, kartofler, ris, ærter, lucerne og krydderurter, medvirker til at reducere allergi senere i hundens liv. 32% protein / 22% fedt.

Tjek First Buddy hundefoder ud her.

One reply to “Hvad er det bedste hundefoder til Jagthunde?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star