Hvis du er bekendt med jagthunde ved du sikkert, at de strækker sig fra de små hunde som den lille Boykin Spaniel, til større hunde som nogle af de store retrievere. Nogle af de almindelige racer af jagthunde kan være ganske store og meget atletiske.

featured-best-hunting-dog-breedsMange af Hound-racerne bliver stadig brugt som aktive hunde i jagt.
De spænder også i størrelse fra den lille Beagle, til Coonhound racer og Blodhound.

“Jagthund” dækker mange forskellige hunde, og der er mange ting at overveje, når du vælger den bedste mad til din hund. Vi ser på, hvad du behøver at vide for at vælge den bedste mad til din hund, så den kan gøre sit arbejde ude i marken!

Bemærk, at vi i denne artikel antager, at din jagthund bevæger sig aktivt. Vi ved, at mange mennesker elsker at eje specielle racer. Mange af hundene elsker at være sammen med mennesker, de er venlige, villige til at adlyde, og ofte lette at træne. De bliver tit til vidunderlige kæledyr og familiehunde. Labrador, Goldens og andre sportslige racer er nogle af de mest populære hunde i USA. Der er dog store forskelle på den måde, som du skal fodre din hund på. I denne artikel ser vi på, hvordan man fodrer jagthunde. Hvis du for eksempel fodrer din labrador med den samme kost, som du fodrer en Golden Retriever, kan du forvente, at din hund hurtigt bliver overvægtig!

Kost & Ernæring For En Jagthund
Da “jagthunde” dækker over en række racer, hver med deres egne ideelle vægte, er det vigtigt for dig at være bekendt med den rette vægt og tilstand for din hund. Du kan finde disse oplysninger og fotos på AKC.org, UKCdogs.com, sjældne racersteder (hvis det er tilfældet), NAVHDA.org (The North American Versatile Hunting Dog Association) samt forskellige sportsblade, der følger jagt med fugle hunde. Jagthunde er atleter, så du skal kigge efter billeder af hunde i marken der er aktive. Mange af jagthundene som aktivt bruges til jagt er meget slankere end hunde af samme racer. De har normalt muskler i stedet for meget fedt. Hvis du er bekendt med nogle menneskelige atleter, så ved du, at nogle af dem har et meget lavt kropsmasseindeks (BMI) og det samme gælder for mange jagthunde, når de er midt i jagtsæsonen! Det betyder ikke, at du skal forsøge at sulte din hund. Du skal altid sørge for at have masser af sund mad, så han kan gøre sit arbejde. Men hunde, der laver meget feltarbejde og får god ernæring, forbrænder ofte deres mad hurtigt og skaber ren muskel.

National Forskningsrådet for de nationale akademier giver anbefalinger til aktive arbejdshunde. En 13-kg hund, der laver let arbejde, vil have brug for omkring 1030 kalorier om dagen. Den samme hund som laver moderat arbejde vil have brug for omkring 1311 kalorier om dagen. Og den samme hund, der laver tungt arbejde, kan kræve mellem 1873 og 3747 kalorier om dagen! En hund på 50 kg, der laver let, moderat og tungt arbejde, vil have brug for henholdsvis 1511, 1924 og 2748 til over 5000 kalorier om dagen!

english-setter-01-lDu kan normalt bruge retningslinjerne på hundefoder – mærkaten som et godt udgangspunkt for fodring af din jagthunde. Disse forslag er baseret på de samme kalorie formler, som du finder online. Når din hund er begyndt at spise nyt mad, skal du kigge på dens vægt, aktivitetsniveau, hud og pels for at se, hvordan den tilpasser sig til maden. Hvis den får for meget og tager på i vægt eller for lidt og taber sig, kan du foretage justeringer af mængden du fodrer din hund. Din hunds individuelle metabolism og hvor meget motion den får, vil bestemme, hvor meget mad den har behov for

Hunde, der er blevet neutraliseret eller som er ældre, kan have brug for lidt færre kalorier. Unge voksne hunde kræver normalt lidt flere kalorier.

At fodre din Jagthund
Der er et bredt udvalg af gode hunde foder produkter, men ikke alle er et godt valg for aktive jagthunde. Selv de meget dyre fødevarer med ingredienser af høj kvalitet, er måske ikke passende, hvis de ikke er lavet med en aktiv arbejds hund i tankerne! Dette skyldes, at de kan have for mange kulhydrater eller en mindre end optimal balance mellem protein og fedt.

De fleste eksperter inden for jagthunde ernæring anbefaler foder, der har omkring 30 procent råprotein og 20 procent rå fedt i jagtsæsonen. Denne kost starter normalt et par måneder før starten af ​​sæsonen, når du og din hund begynder at træne. Vedligeholdelses diet bliver normalt undgået, fordi de har tendens til at være højere i kulhydrater. Jagthunde kan gøre bedre brug af kalorier, der kommer fra fedt i deres kostvaner end fra kulhydrater. Meningerne adskiller sig om, hvorvidt du skal blive ved med at fodre denne med diæt/høj-energi hundefoder efter at jagtsæsonen er overstået. Hvis du fortsætter med at fodre en præstations diæt, skal du reducere mængden af ​​kalorier, der fodres. Din hund får ikke længere så meget motion, og han vil nok blive overvægtig, hvis du fortsætter med at fodre ham med samme mængde mad. Så planlæg at reducere mængden af ​​mad, du fodrer eller skifte til en livsstil med lidt mindre protein og fedt (ca. 27 procent protein og 15 procent fedt), indtil du er klar til at begynde at træne igen.

Meningerne adskiller sig også fra, hvor ofte man skal fodre jagthunde. Nogle eksperter siger, at du skal fodre din hund to måltider om dagen, mens andre anbefaler et måltid pr. dag. Ifølge forskning foretaget af Purina (som laver en fremragende præstations hundefoder) tager det næsten 24 timer for mad at rejse gennem en hunds gastrointestinale system. Hunde med en tom kolon har to gange mere udholdenhed i marken som hunde, der er fodret fire timer før de udøver. De anbefaler at fodre hårdtarbejdende hunde mindst 12 til 24 timer, før de går på arbejde i marken. Og så fodre din hund 30 til 60 minutter efter at han er færdig med at træne. (Sørg for at tjekke linket for at læse hele blogposten om fodring af en jagthund en gang om dagen, og hvordan det påvirker en hund. Siden går ind i mere information, end vi kan diskutere her, for eksempel når din hund måske skal se en dyrlæge.

Anbefalet hundefoder til din hund

Vi har valgt noget hundemad til voksne hunde, som du måske burde overveje til din hund. Vi vælger altid  fødevarer, der ikke har kunstige konserveringsmidler, farvestoffer eller smagsstoffer. Fromm Family producerer en række Super Premium foderprodukter til hunde og katte, og er et af verdens ældste familieforetagende inden for produktion af hundefoder og kattemad.Familien har i generationer siden 1904 videreudviklet kvalitetsfoder uden brug af biprodukter og uden brug af kunstige konserveringsmidler. Det er Familien Fromm der stod bag udviklingen af den slags hundefoder vi kender i dag – nemlig tørfoderet. Hovedingrediensen i Fromm’s foder er frisk kød som kylling og and, og indeholder desuden et optimalt forhold mellem Omega 3 og 6 fedtsyrer

Fromm Adult Gold

Super Premium  

24% Protein – 16% fedt

En ægte klassikere, når det kommer til hundefoder. Fromm Gold til voksne hunde er et Super Premium hundefoder, og er fremstillet af friske råvarer, som kylling kombineret med brune ris, hele æg og cheddar ost. Foderets indhold af lakseolie, medvirker til en sund og blank pels.

 • Super Premium
 • 24% Protein – 16% fedt
 • Fromm Gold til voksne hunde er et hundefoder til alle normalt aktive voksne hunde. Foderet er et populært produkt til små hunderacer, på grund af de små foderpiller.
 • Fromm Gold til voksne hunde hører til Fromm Familys populære Gold serie, baseret på friske råvarer som kylling, and, lam, æg og cheddar ost.
 • Fromm Adult Gold til voksne hunde
 • Indeholder ingen hvede og majs
 • Er med frisk kylling, and og lam
 • Indeholder ægte ost og friske æg.
 • indeholder prebiotics & probiotiske fordøjelsesbakterier
 • Indeholder Omegafedtsyrer
 • Ingen biprodukterer fri for hormoner, medicin og kunstige eller industrielle konserveringsmidler

Hvad Med Hvalpene?

Til hunde som er hvalpe, er det vigtigt at købe det korrekte foder. Fromm Gold hvalpefoder til store hunde racer, er uden hvede og majs. Det naturlige og sunde valg til hundehvalpen og unghunden i op til minimum 1 års alderen. Foderet er et Super Premium foder med kylling som hovedingrediens.

Puppy Gold

Super Premium   

26% Protein – 14% fedt

Bestil Her