Det bedste hundefoder til en Rottweiler?

15 kg

Sportsmans Pride 15kg

Sportsman’s Pride Super Premium Adult. Et foder til alle voksne hunde som er lettere aktive. Super kvalitet med kylling som hovedingrediens og fremstillet helt uden korn som hvede, byg og havre.

Sammensætningen af protein og fedt sørger for udholdenhed og medvirker til at din hund kan opretholde en god fysisk form

Rottweilers har ofte et voldsomt ry, men de kan være fremragende familie kæledyr og ledsagere. Selvom de ofte er meget gode vagthunde, er racen meget alsidig. De bruges også til, søgning, redning, guidehunde, og tidligere var de vant til at trække vogne.

De er intelligente og ganske fjollede. Med god socialisering kan disse hunde være vidunderlige kæledyr. De er robuste hunde, så det er vigtigt at kigge på hvilket foder du giver til din søde Rottweiler.

15 kg

Sportsmans Pride 15kg

Sportsman’s Pride Super Premium Adult. Et foder til alle voksne hunde som er lettere aktive. Super kvalitet med kylling som hovedingrediens og fremstillet helt uden korn som hvede, byg og havre.

Sammensætningen af protein og fedt sørger for udholdenhed og medvirker til at din hund kan opretholde en god fysisk form

Ernæringsmæssige behov

Rottweilers er mellemstore hunde, der vejer mellem 40 til 55 kg, afhængigt af om de er hanner eller hunner, samt andre faktorer. De står sædvanligvis mellem 55 – 63 cm høje på manken (øverst på skulderbladene). De er omkring samme højde som en Doberman Pinscher, men de er større og tungere. Deres udseende udstråler af styrke og magt, men samtidig kan man se i øjnene på hunden at den er elskende. hunnerne er normalt lidt mindre end hannerne og vil se mere feminine ud.

Rottweilers er tilbøjelige til at tage vægt på især når de bliver ældre, så det er vigtigt at se, hvor meget du fodrer din hund. Det også vigtigt at du tæller kalorier. Rotties har brug for at få masser af motion i hele deres liv for at holde sig i form, og holde ledene i gang. Heldigvis nyder Rotties motion, og de er meget legeglade, især når de er unge. De går normalt godt sammen med andre dyr, herunder andre hunde. Hvis du tager tid til at socialisere din Rottweiler mens han er ung, bør han være velkommen til at lege med andre hunde. God træning er vigtig for alle hunde, især store, kraftfulde hunde!

National Forskningsrådet anbefaler ifølge vægt en gennemsnitlig daglig kalorieindtagelse på ca. 2100 kalorier for en aktiv voksen Rottweiler, der vejer 45 kg. Hunde, der er blevet neutraliseret, eller som er ældre, kan have brug for færre kalorier. Nogle hunde kan have brug for flere kalorier afhængigt af deres aktivitetsniveau og deres individuelle metabolisme. Voksne hvalpe for eksempel, forbruger flere kalorier end voksne hunde, og unge voksne hunde forbruger også mere. En ung voksen Rottie, der vejer omkring 32 kg, for eksempel, og dyrker massere af motion, vil have brug for omkring 1.876 kalorier om dagen (og mere som han vokser og bliver større!). Men hvis din Rottweiler har tendens til at ligge rundt om i huset hele dagen med begrænsede muligheder for at løbe og have et højt aktivitetsniveau, ville han have brug for færre kalorier.

 

Hvad Med Hvalpene?

Til hunde som er hvalpe, er det vigtigt at købe det korrekte foder. Vi har kigget på Essential – The Beginning, som er foder frem til 12 måneders alderen.

15 kg Sportsman's Pride Puppy

15 kg

15 kg hvalpefoder med kylling

Fuldkost hvalpefoder til hvalpe og unghunde til de er 12 måneder gammel. 

Sportsman’s Pride er Super Premium kvalitet, med kylling som hovedingrediens og helt uden kunstige tilsætningsstoffer og er naturligt konserveret. Foderet har en meget høj smagsaccept hos alle hundehvalpe.

Proteinprocenter for Rottweiler

Som alle hunde kræver Rottweilere, en høj kvalitet af protein. Foreningen af Amerikanske Foderkontrol-embedsmænd (AAFCO) anbefaler mindst 22 procent protein til vækst (hvalpe) og 18 procent protein til vedligeholdelse hos voksne hunde. Disse procentdele anbefales til hunde generelt. De fleste gode kvalitetsvare vil overholde disse procentsatser. Fedt er en vigtig energikilde for hunde og bør omfatte mindst 8 procent af kosten for Rottweiler hvalpe, og 5 procent af kosten for voksne. Det meste hundefoder har i dag mere fedt end de nævnte procenter. Fedt tilføjer også smag til hundemad og gør det meget tiltrækkende for din hund. Fedtstoffer er også en af kilderne til fedtsyrer som omega-3 og omega-6, som er gode til din hunds hud, pels, hjerte og hjerne.

Sundhedsproblemer hos Rottweilere

Kræft har desværre tendens til at være et alvorligt problem hos rottweilers og er en almindelig årsag til tidlig død. Derudover kan de få parvovirus ligesom med nogle andre mørke racer påvirker det rottweilers helbred meget hårdt. Det er vigtigt at sikre, at hvalpe er grundigt beskyttet fra en meget ung alder og at opretholde din hunds parvo vaccination gennem hele dens levetid. Rottweilers har en kortere levetid end mange racer, som normalt lever mellem 8 og 10 år. Det at fodre din Rottie en sund kost kan hjælpe med at styrke dens immunsystem. Mange mennesker forsøger specifikt at undgå kunstige konserveringsmidler og andre tilsatte kemikalier i deres hunds kost for at holde immunsystemet stærkt i overbevisningen om, at diæten er så naturlig som muligt, er bedre for deres hund.

Ingredienser at kigge efter

Rottweilers kræver god protein i deres kost som enhver hund. Selvfølgelig er ikke alle proteiner og fedtstoffer de samme. Det er vigtigt, at disse næringsstoffer kommer fra ingredienser af god kvalitet. Du kan give din hund masser af protein, men hvis det ikke er af en god kvalitets kilde, vil dens krop ikke kunne bruge den effektivt.

Ideelt set vil en god hundemad have kødproteiner blandt de første ingredienser. Den første ( og største) ingrediens bør ikke være korn eller noget andet kulhydrat. Ferskt behandlet kød refererer til ingredienser som kylling, oksekød, fisk og lam. Men ferskt kød indeholder også en del vand. Hvis vandet fra disse kød blev fjernet, ville de blive fundet lavere på ingredienslisten. Dette skyldes, at hunde fodervirksomheder er forpligtet til at oplyse ingredienser efter vægt før madlavning. Vandet i ferskt kød får det til at veje mere. Det er vigtigt at finde foder til din hund som har høj kvalitet af kød. Det man skal undgå at give sin hund, er biprodukter af kød – eller kød som er behandlet på en måde der ikke er økologisk!

 

Skriv en kommentar