Det bedste hundefoder til en Rottweiler?

Rottweilers har ofte et voldsomt ry, men de kan være fremragende familiekæledyr og ledsagere. Selvom de ofte er meget gode vagthunde, er racen meget alsidig. De bruges også til, søgning, redning, som guidehunde, og tidligere var de vant til at trække vogne.

Rottweiler-1-645mk062811

De er intelligente og ganske fjollede hjemme. Med god socialisering kan disse hunde være vidunderlige kæledyr. De er robuste hunde, men de har nogle få sundhedsmæssige problemer, så det er vigtigt at kigge på hvilket foder du giver til din (søde) Rottweiler.

Ernæringsmæssige behov

Rottweilers er mellemstore hunde, der vejer mellem 40 til 55 kg, afhængigt af om de er mænd eller kvinder, samt andre faktorer. De står sædvanligvis mellem 55 – 63 cm høje på manken (øverst på skulderbladene). De er omkring samme højde som en Doberman Pinscher, men de er større og tungere. Deres udseende udstråler af styrke og magt, men samtidig kan man se i øjnene på hunden at den er elskende. Kvinder er normalt lidt mindre end hanner og vil se mere feminine ud, mens mændene ser maskuline ud.

Rottweilers er tilbøjelige til at tage vægt på især når bliver ældre, så det er vigtigt at se, hvor meget du fodrer din hund, det også vigtigt at du tæller kalorier. Rotties har brug for at få masser af motion i hele deres liv for at holde sig i form, og holde ledene igang. Heldigvis nyder Rotties motion, og de er meget legeglade, især når de er unge. De går normalt godt sammen med andre dyr, herunder andre hunde. Hvis du tager tid til at socialisere din Rottweiler mens han er ung, bør han være velkommen til at lege med andre hunde. God træning er vigtig for alle hunde, især store, kraftfulde hunde!

Artiklen fortsætter under produktet…

sportsmans-pride-maintenance-15kg
Standard fuldkost hundefoder til alle voksne hunde, med lækkert kylling som hovedingrediens. Sportsman’s Pride er et Super Premium hundefoder uden hvede, byg og havre, med et rigt indhold af Omega 3 som fremmer en sund hud og blank pels.

Det sikre valg – Sportsman’s Pride Maintenance Adult – standardfoder. Super Premium

25% protein – 13% fedt

Sportsman’s Pride Standard (Maintenance Adult) er det ideele hundefoder til familiehunden med moderat aktivitetsniveau. Sammensætningen passer også godt til ældre hunde – og hunde som godt kan tage på.

Køb det her!

Nationalforskningsrådet anbefaler ifølge vægt en gennemsnitlig daglig kaloriindtagelse på ca. 2100 kalorier for en aktiv voksen Rottweiler, der vejer 45 kg.  Hunde, der er blevet spayed / neutraliseret, eller som er ældre, kan have brug for færre kalorier. Nogle hunde kan have brug for flere kalorier afhængigt af deres aktivitetsniveau og deres individuelle metabolisme. Voksene hvalpe for eksempel, forbruger flere kalorier end voksne hunde, og unge voksne hunde forbruger også mere. En ung voksen Rottie, der vejer omkring 32 kg, for eksempel, og dyrker massere af motion, vil have brug for omkring 1.876 kalorier om dagen (og mere som han vokser og bliver større!). Men hvis din Rottweiler har tendens til at ligge rundt om i huset hele dagen med begrænsede muligheder for at løbe og have et højt aktivitetsniveau, ville han have brug for færre kalorier.

fdd5bf3bbf8b6e6c42e44d5bdb44d05c

Som alle hunde kræver Rottweilere, en høj kvalitet af protein. Foreningen af ​​Amerikanske Foderkontrol-embedsmænd (AAFCO) anbefaler mindst 22 procent protein til vækst (hvalpe) og 18 procent protein til vedligeholdelse hos voksne hunde. Disse procentdele anbefales til hunde generelt. De fleste gode kvalitetsvare vil overholde disse procentsatser. Fedt er en vigtig energikilde for hunde og bør omfatte mindst 8 procent af kosten for Rottweiler hvalpe, og 5 procent af kosten for voksne. De meste hundefoder har i dag mere fedt end de nævnte procentdele. Fedt tilføjer også smag til hundemad og gør det meget tiltrækkende for din hund. Fedtstoffer er også en af ​​kilderne til fedtsyrer som omega-3 og omega-6, som er gode til din hunds hud, pels, hjerte og hjerne.

Sundhedsproblemer hos Rottweilere

Kræft har tendens til at være et alvorligt problem i Rottweilers og er en almindelig årsag til tidlig død. Derudover kan de få parvovirus ligesom med nogle andre mørke og tannede racer påvirke Rottweilers helbred meget hårdt. Det er vigtigt at sikre, at hvalpe er grundigt beskyttet fra en meget ung alder og at opretholde din hunds parvovaccination gennem hele hans levetid. Rottweilers har en kortere levetid end mange racer, som normalt lever mellem 8 og 10 år. Foder din Rottie en sund kost kan hjælpe med at styrke hans immunsystem. Mange mennesker forsøger specifikt at undgå kunstige konserveringsmidler og andre tilsatte kemikalier i deres hunds kost for at holde immunsystemet stærkt i overbevisningen om, at dietten er så naturlig som muligt, er bedre for deres hund.

Ingredienser at kigge efter

Rottweilers kræver god protein i deres kost som enhver hund. Selvfølgelig er ikke alle proteiner og fedtstoffer de samme. Det er vigtigt, at disse næringsstoffer kommer fra ingredienser af god kvalitet. Du kan give din hund masser af protein, men hvis det ikke er af en god kvalitetskilde, vil dens krop ikke kunne bruge den effektivt.

Ideelt setm vil en god hundemad have kødproteiner blandt de første ingredienser. Den første ( og største) ingrediens bør ikke være korn eller noget andet kulhydrat. Fersk ubehandlet kød refererer til ingredienser som kylling, oksekød, fisk og lam. Men ferskt kød indeholder også en del vand. Hvis vandet fra disse kød blev fjernet, ville de blive fundet lavere på ingredienslisten. Dette skyldes, at hundefoodvirksomheder er forpligtet til at oplyse ingredienser efter vægt før madlavning. Vandet i ferskt kød får det til at veje mere. Det er vigtigt at finde foder til din hund som har høj kvalitet af kød. Det d skal undgå at give din hund, er biprodukter af kød – eller kød som er behandlet på nogen måde der ikke er økologisk!

Hvis du er på udkig efter en god naturlig og økologisk hundefoder anbefaler vi Fromm Classic hundefoder. Vi går ind for økologisk mad her hos Godhund Blog, og det burde alle hundeejere – Heldigvis støtter Fromm Classic dette.

classics-dog-dry-adult


Kvalitetsvalget – Fromm Classic hundefoder er fuldkost til voksne hunde – og det mest solgte hundefoder til hunde med et aktivt liv. Foderet har kylling som hovedingrediens og er fremstillet uden majs, hvede og biprodukter, ligesom lakse olie sørger for at holde pelsen sund og blank.

Køb det her!

Rigtig godt foder, god pillestørrelse. Min søde hund spiser det med stor fryd uden at tage på i vægt. Prompte levering og god information undervejs.- Skrevet af Brita Leschly d. 21.06.2016

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star