Chihuahua er den mindste hundeavl, hvor hunden som gennemsnit – hanner som hunner – vejer omkring 1.8 til 3 kilo, selv om mange Chihuahuas uden for showringen er større. Livlige, loyale og intelligente – Chihuahuas har været et af de mest populære racer i USA i årevis. Racen kræver at blive fodret forsigtigt for at hjælpe med at klare en tendens til hypoglykæmi. Tandproblemer er også almindelige hos racen.

Chihuahua-3.jpg

Ernæringsmæssige behov

Mens race standarden for Chihuahuas opfordrer til at hundene vejer 1.8 til 3 kilo, gælder dette for det meste for hunde fra specielle blodlinjer. Mange kæledyr-Chihua’s, og hunde fra show opdrættere, kan veje mere end 3 kilo. Nogle Chihuahuas vejer op til 29 kilo, især hvis de er overvægtige. Chihuahuas vil normalt veje et sted mellem disse to størrelser. Racen kræver ikke meget motion, men du skal se, hvor meget du fodrer din Chihuahua, da de har en tendens til at overspise og blive overvægtige. Selvom Chihuahuas ikke har brug for en masse motion, er det stadig en god ide at se, at din hund får daglige vandreture og motion hver dag. At være en taske hund og leve en stillesiddende livsstil er ikke godt for nogen hund, heller ikke en Chihuahua!

Ifølge “National Research Council of the National Academies” kræver en aktiv voksen Chihuahua på 4,5 kg et gennemsnitligt dagligt kalorieindtag på ca. 404 kalorier. Hunde, der er blevet spayed / neutraliseret, eller som er ældre, kan have brug for færre kalorier. Nogle hunde kan have brug for flere kalorier afhængigt af deres aktivitetsniveau og deres individuelle metabolisme. Voksne hvalpe, for eksempel, forbruger flere kalorier end voksne hunde, og det gør unge voksne hunde også. En ung voksen Chihuahua, der vejer omkring 4,5 kg, for eksempel og får masser af motion ville have brug for omkring 436 kalorier om dagen. Men hvis din Chihuahua har tendens til at ligge rundt om i huset hele dagen, ville han nok have brug for færre kalorier.

Protein er meget vigtigt for din Chihuahuas kost, ligesom det er for enhver hund. Foreningen af amerikanske foderkontrol embedsmænd (AAFCO) anbefaler mindst 22 procent protein til vækst (hvalpe) og 18 procent protein til vedligeholdelse hos voksne hunde. Disse procenter anbefales til hunde generelt. De fleste gode foder varer vil dog overstige disse procentsatser. Fedt er en vigtig energikilde for hunde og bør omfatte mindst 8 procent af kosten for Chihuahua hvalpe og 5 procent af kosten for voksne. Det meste hundemad har i dag mere fedt end disse procentsatser. Fedt tilføjer også smag til hundemad og gør det meget tiltrækkende for din hund!

Anbefalet hundefoder til din hund

Vi har valgt noget hundemad, som du måske burde overveje til din hund. Vi vælger altid fødevarer, der ikke har kunstige konserveringsmidler, farvestoffer eller smagsstoffer. Fromm Family producerer en række Super Premium foderprodukter til hunde og katte, og er et af verdens ældste familieforetagende inden for produktion af hundefoder og kattemad.Familien har i generationer siden 1904 videreudviklet kvalitetsfoder uden brug af biprodukter og uden brug af kunstige konserveringsmidler. Det er Familien Fromm der stod bag udviklingen af den slags hundefoder vi kender i dag – nemlig tørfoderet. Hovedingrediensen i Fromm’s foder er frisk kød som kylling og and, og indeholder desuden et optimalt forhold mellem Omega 3 og 6 fedtsyrer

Fromm Adult Gold

Super Premium    

24% Protein – 16% fedt

En ægte klassikere, når det kommer til hundefoder. Fromm Gold til voksne hunde er et Super Premium hundefoder, og er fremstillet af friske råvarer, som kylling kombineret med brune ris, hele æg og cheddar ost. Foderets indhold af lakseolie, medvirker til en sund og blank pels.

 • Super Premium
 • 24% Protein – 16% fedt
 • Fromm Gold til voksne hunde er et hundefoder til alle normalt aktive voksne hunde. Foderet er et populært produkt til små hunderacer, på grund af de små foderpiller.
 • Fromm Gold til voksne hunde hører til Fromm Familys populære Gold serie, baseret på friske råvarer som kylling, and, lam, æg og cheddar ost.
 • Fromm Adult Gold til voksne hunde
 • Indeholder ingen hvede og majs
 • Er med frisk kylling, and og lam
 • Indeholder ægte ost og friske æg.
 • indeholder prebiotics & probiotiske fordøjelsesbakterier
 • Indeholder Omegafedtsyrer
 • Ingen biprodukterer fri for hormoner, medicin og kunstige eller industrielle konserveringsmidler

Hvad Med Hvalpene?

Til hunde som er hvalpe, er det vigtigt at købe det korrekte foder. Fromm Gold hvalpefoder til store hunde racer, er uden hvede og majs. Det naturlige og sunde valg til hundehvalpen og unghunden i op til minimum 1 års alderen. Foderet er et Super Premium foder med kylling som hovedingrediens.

Puppy Gold

Super Premium   

26% Protein – 14% fedt

Bestil Her

Hypoglykæmi

Hypoglykæmi er en særlig bekymring for chihuahuas. Unge hvalpe kan især opleve lavt blodsukker. Af denne grund har mange opdrættere og ejere honning-, karosirup- eller Nutri-Cal-supplerer ved hånden, så de kan give et lille dosis til enhver hvalp (eller hund), der synes at vise tegn på at begynde at opleve lavt blodsukker. Symptomer at se på omfatter lav energi, sløvhed, ukoordineret gang, ufokuseret blik, besvimelse og anfald. Unge hvalpe, meget små hunde og hunde, der er meget magre, kan især være i risiko for hypoglykæmi.

Toy – racer og små race hunde bruger mere energi pr. kg end større hunde, men de har små maver, så de ikke kan spise særlig meget mad ad gangen. Af denne grund er det ofte en god ide at købe hundemad, der er godkendt til at give til små Toy breeds og små racer. Disse fødevarer er ofte kalorieindhold og næringsstof-pakket. De indeholder flere kalorier og næringsstoffer pr. gram end hundemad fremstillet til andre voksne hunde.

Vi anbefaler det Arkwrights Complete Extra som foder til Chihuahua.

Premium.
24% protein.
10% fedt.