Hvad er det bedste hundefoder til en Chihuahua?

Chihuahua er den mindste hundeavl, hvor hunden som gennemsnit – hanner som hunner – vejer omkring 1.8 til 3 kilo, selv om mange Chihuahuas uden for showringen er større. Livlige, loyale og intelligente – Chihuahuas har været et af de mest populære racer i USA i årevis. Racen kræver at blive fodret forsigtigt for at hjælpe med at klare en tendens til hypoglykæmi. Tandproblemer er også almindelige hos racen.

Chihuahua-3.jpg

Ernæringsmæssige behov

Mens rasen standarden for Chihuahuas opfordrer til hunde at veje 1.8 til 3 kilo, gælder dette for det meste for hunde fra at vise blodlinier. Mange kæledyr-Chihua’s, og hunde fra fra show opdrættere, kan veje mere end 3 kilo. Nogle Chihuahuas vejer op til 29 kilo, især hvis de er overvægtige. Chihuahuas vil normalt veje et sted mellem disse to størrelser. Racen kræver ikke meget motion, men du skal se, hvor meget du fodrer din Chihuahua, da de har en tendens til at overspise og blive overvægtige. Selvom Chihuahuas ikke har brug for en masse motion, er det stadig en god ide at se, at din hund får daglige vandreture og motion hver dag. At være en punghund og leve en stillesiddende livsstil er ikke godt for nogen hund, selv en forkælet Chihuahua!

Ifølge “National Research Council of the National Academies” kræver en aktiv voksen Chihuahua 4,5 kg et gennemsnitligt dagligt kalorieindtag på ca. 404 kalorier. Hunde, der er blevet spayed / neutraliseret, eller som er ældre, kan have brug for færre kalorier. Nogle hunde kan have brug for flere kalorier afhængigt af deres aktivitetsniveau og deres individuelle metabolisme. Voksne hvalpe, for eksempel, forbruger flere kalorier end voksne hunde, og det gørunge voksne hunde også. En ung voksen Chihuahua, der vejer omkring 4,5 kg, for eksempel og får masser af motion ville have brug for omkring 436 kalorier om dagen. Men hvis din Chihuahua har tendens til at ligge rundt om i huset hele dagen, ville han nok have brug for færre kalorier.

 

Protein er meget vigtigt for din Chihuahuas kost, ligesom det er for enhver hund. Foreningen af amerikanske foderkontrolembedsmænd (AAFCO) anbefaler mindst 22 procent protein til vækst (hvalpe) og 18 procent protein til vedligeholdelse hos voksne hunde. Disse procentdele anbefales til hunde generelt. De fleste gode fodervarer vil dog overstige disse procentsatser. Fedt er en vigtig energikilde for hunde og bør omfatte mindst 8 procent af kosten for Chihuahua hvalpe og 5 procent af kosten for voksne. Det fleste hundemad har i dag mere fedt end disse procentsatser. Fedt tilføjer også smag til hundemad og gør det meget tiltrækkende for din hund!

 

Artiklen fortsætter under vores anbefalede produkt…

Det sikre valg til din Chihuahua – Arkwrights Complete Extra.

arkwrights-ekstra-hundefoder-til-aktive-hunde-fit-800x500x85.jpg


Økonomisk fuldkost hundefoder til alle voksne aktive hunde. Arkwrights er økonomi i topklasse til konkurrence dygtige priser. Hundefoder er velegnet til små hunde, der har brug for lidt ekstra energi, til for eksempel, at holde varmen.

 

Som altid en fornøjelse at handle her. Min hund elsker foderet, og det bliver leveret lige til døren, og til billige penge. Kan kun anbefale dette.

– Skrevet af Kristina Købke d. 20.10.2016

Køb Arkwrights Complete Extra her!

Særlige problemer

Hypoglykæmi er en særlig bekymring for hihuahuas. Unge hvalpe kan især opleve lavt blodsukker. Af denne grund har mange opdrættere og ejere honning-, karosirup- eller Nutri-Cal-supplerer ved hånden, så de kan give et lille dosis til enhver hvalp (eller hund), der synes at vise tegn på at begynde at opleve lavt blodsukker. Symptomer at se på omfatter lav energi, sløvhed, ukoordineret ganggang, ufokuseret blik, besvimelse og anfald. Unge hvalpe, meget små hunde og hunde, der er meget magre, kan især være i risiko for hypoglykæmi.

Toy – racer og små racer hunde bruger mere energi pr. Pund kropsvægt end større hunde, men de har små maver, så de ikke kan spise særlig meget mad ad gangen. Af denne grund er det ofte en god ide at købe  hundemad, der er godkendt til at give små Toy breeds og små racer. Disse fødevarer er ofte kalorieindhold og næringsstof-pakket. De indeholder flere kalorier og næringsstoffer pr. gram end hundemad fremstillet til andre voksne hunde.

 

Vi anbefaler det  Arkwrights Complete Extra som foder til Chihuahua.

Premium.
24% protein.
10% fedt.

Arkwrights Ekstra hundefoder til aktive hunde er økonomi i topklasse til konkurrencerigtig kvalitet og pris. Hundefodret er et fuldkost tørfoder til aktive voksne hunde.

 

Det sikre valg til din Chihuahua – Arkwrights Complete Extra.

arkwrights-ekstra-hundefoder-til-aktive-hunde-fit-800x500x85.jpg


Økonomisk fuldkost hundefoder til alle voksne aktive hunde. Arkwrights er økonomi i topklasse til konkurrence dygtige priser. Hundefoder er velegnet til små hunde, der har brug for lidt ekstra energi, til for eksempel, at holde varmen.

Som altid en fornøjelse at handle her. Min hund elsker foderet, og det bliver leveret lige til døren, og til billige penge. Kan kun anbefale dette.

– Skrevet af Kristina Købke d. 20.10.2016

Køb Arkwrights Complete Extra her!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star