Hundeguide: Bedste hundefoder til Mops

I denne artikel vil vi gennemgå hvilke hunde foder du skal give til din Mops, når sulten melder sig. Nederst i artiklen har vi samlet de ernæringsmæssige behov som Mops har, hvor de særlige behov vil blive belyst. Vi kigger også på hvilke ingredienser du skal være opmærksom på, når du shopper hundemad til din Mops. 

Vi har valgt noget hundemad, som du måske burde overveje til din hund. Vi vælger altid fødevarer, der ikke har kunstige konserveringsmidler, farvestoffer eller smagsstoffer.

 Anbefalet hundefoder til din lille ven...

#1 SPORTSMAN'S PRIDE

15 kg

Sportsman’s Pride Super Premium Adult. Et foder til alle voksne hunde som er lettere aktive. Super kvalitet med kylling som hovedingrediens og fremstillet helt uden korn som hvede, byg og havre.

Sportsman’s Pride Super Premium Adult er udviklet til aktive hunde med øget energibehov.

Sammensætningen af protein og fedt sørger for udholdenhed og medvirker til at din hund kan opretholde en god fysisk form

#2 NAUTICAL LIVING

3 kg

ESSENTIAL NAUTICAL LIVING er det kompromisløse ”grain free” måltid til voksne hunde af alle racer tilberedt med masser af frisk laks, ørred, sild & sæsonens fisk. Måltidet følger BOF princip. Kløe/mat pels.

NAUTICAL LIVING har et særdeles højt indhold af OMEGA 3 fedtsyrer, der kan bidrage til løsningen af hud/pelsproblemer. Kåret blandt de bedste produkter på markedet.

#3 GOLD ADULT

15 kg

En ægte klassiker, når det kommer til hundefoder. 

Fromm Gold til voksne hunde er et Super Premium hundefoder, og er fremstillet af friske råvarer, som kylling kombineret med brune ris, hele æg og cheddar ost. 

Foderets indhold af lakseolie, medvirker til en sund og blank pels.

24% Protein – 16% fedt

 

Hundefoder til Mops

Det er svært at tænke på en sødere race end den rynkede lille Mops. Selvom American Kennel Club, og andre kennelklubber placerer mops i selskabshunde afdelingen, er de den største race blandt selskabshunde , der vejer fra 6 til 8 kg (eller mere). Mops er intelligente, charmerende, kærlige hunde, der gør fremragende ledsagere til folk, der bor i lejligheder eller ønsker en mindre hund. De kræver kun moderat træning og let pleje. Racen har tildens til nogle sundhedsmæssige problemer, der kan forekomme i sjældne tilfælde. Nogle af problemerne kan blive afhjulpet ved en god diæt samt fysisk træning.

Ernæringsmæssige behov

Som nævnt er vægtstandarden for racen mellem 6 og 8 kg. Dog vil nogle mops veje mere, da genetiske forskellige spiller ind for hver hund. De fleste Mops nyder deres måltider, så de har tendens til hellere at veje for meget, end for lidt. Vægtøgning og fedme er sundhedsmæssige problemer, der ofte opstår med Mops, især med hunde, der ikke får meget træning. Selvom det er sandt, at Mops ikke kræver meget træning, skal de få regelmæssig træning hver dag bare for at holde sig i form.

Efter vægt anbefaler National Research Council of the National Academies et gennemsnitligt dagligt kalorieindtag på ca. 727 kalorier for en Mops, der vejer 8 kg. Hunde, der er kastreret, eller som er ældre, har muligvis brug for færre kalorier. Nogle hunde har muligvis brug for flere kalorier afhængigt af deres aktivitetsniveau og deres individuelle stofskifte – ligesom mennesker. Avling af hvalpe forbruger for eksempel flere kalorier end voksne hunde, og det samme gør unge voksne hunde. En ung voksen mops, der f.eks. Vejer ca. 16 kg og får masser af træning ville have brug for ca. 698 kalorier pr. Dag. Men hvis din Mops har en tendens til at ligge rundt i huset hele dagen, ville hunden sandsynligvis have brug for færre kalorier.

 

Protein er meget vigtigt for din Mops diæt, ligesom det er for enhver hund. Association of American Feed Control Officials (AAFCO) anbefaler mindst 22 procent protein til vækst (hvalpe) og 18 procent protein til vedligeholdelse hos voksne hunde. Disse procentdele anbefales generelt til hunde. De fleste hundekød af god kvalitet vil overstige disse procenter. Fedt er en vigtig energikilde for hunde og bør omfatte mindst 8 procent af kosten til Mops-hvalpe og 5 procent af kosten for voksne. De fleste hundefoder produkter i dag har mere fedt end disse procenter. Fedt tilføjer også smag til hundefoder og gør det meget tiltalende for din hund. Fedt er også en af kilderne til fedtsyrer såsom omega-3 og omega-6, som er gode til din hunds hud, pels, hjerte og hjerne.

 

Foder til Mops hvalp

Naturligvis kan unge mops-hvalpe ikke nødvendigvis starte på den samme hundefoder som deres forældre. Du skal foretage et par mindre justeringer, når du beslutter dig for hundefoder til mops hvalpe. Heldigvis har mærkerne tilpasset deres opskrifter bare til de rynkende ungdomsmage.

De fødevarer, der er anført her, er kibbles, men du kan bestemt fodre din Mops med en dåse mad, hvis du foretrækker det. Der er lidt sandhed i troen på, at dåse fødevarer medfører flere tandproblemer for hunde. Hvis du børster din hunds tænder regelmæssigt og får din dyrlæge til at tage sig af dem, skal du ikke have særlige problemer med at fodre dåse hundefoder.
Prøv nogle af disse fødevarer, og se, hvordan din Mops kan lide dem. Mops er normalt ikke nøjeregnende ved mad, men din hund kan måske ikke lide en bestemt mad. Eller, han trives måske ikke på en bestemt mad af en eller anden grund. Hvis det sker, skal du bare prøve en af de andre fødevarer og se, hvordan din hund har det. Og husk, hvis din Mops har et specielt sundhedsmæssigt problem, såsom allergier eller ledproblemer, der har brug for en særlig diæt, er der mange gode fødevarer tilgængelige i dag, der kan hjælpe din hund.

Selvom folk normalt forbinder hoftedysplasi med større racer, kan denne tilstand også forekomme i små racer som Mops. Det ortopædiske fundament for dyr (OFA) rangerer mops som den race, der mest sandsynligt har hofte-dysplasi, bag Bulldog, som sandsynligvis overrasker de fleste. Ifølge OFA havde cirka 64 procent af de testede Mops en vis grad af hofte dysplasi. Hoftedysplasi betyder, at kuglen og soklen i hofteleddet ikke passer sammen, uanset om det er på grund af genetik, skade / traumer eller af en eller anden grund. Problemet kan føre til problemer med mobilitet eller gigt senere i livet – men dette forekommer ikke altid. Mange hunde kan have en vis grad af hofte dysplasi og viser aldrig nogen udadvendte tegn. At holde din hund magert og ikke lade ham blive overvægtig eller fede kan hjælpe. Nogle hævder, at fælles kosttilskud som glukosamin og chondroitin hjælper med at forhindre gigt og mobilitetsproblemer. Du kan kigge efter hundefoder, der er lavet til fælles støtte og se din hunds vægt.

Nogle mops kan også have hudproblemer med demodektisk skrammer eller allergier. Begge disse tilstande antages i sidste ende at være relateret til immunsystemet, men nogle ejere finder hjælp til deres hunde ved at styre kosten. Kornfrie eller lavkulhydratdiæt menes at hjælpe i nogle tilfælde. Hvis din Mops har fødevareallergi eller følsomhed, skal du samarbejde med din dyrlæge for at identificere den eller de udløsere, så du kan vælge fødevarer, som han sikkert kan spise.

Mops er også en brachycephalic (kortnæset) race. De har kortere luftpassager, og de har svært ved at køle sig ned i varmt eller fugtigt vejr. Mops kræver træning, så de ikke bliver overvægtige eller fede. Ejere skal være specielt opmærksomme på deres hundes vægt og tilstand – og hvor meget de fodrer deres Mops- da motion kan være problematisk.

Selvom mops betragtes som selskabshunde, er de normalt meget robuste og vejer ofte 20 pund eller mere. Af denne grund skal de være i stand til at spise hundefoder til små til mellemstore hunde, medmindre du har en meget lille mops. Du kan bruge din bedste bedømmelse om, hvorvidt du skal fodre din Mops en mad specifikt til små racer, da disse fødevarer normalt har flere kalorier pr. kg end andre hundefoder. Hvis din hund har flere problemer – for eksempel har han brug for noget til fælles mobilitet, og han har allergier, og han er en lille størrelse – er du muligvis nødt til at vælge, hvilket problem der er mest vigtigt. De fleste hundefoder dækker ikke mere end en eller to særlige betingelser.

Ingredienser at kigge efter

Som alle hunde har Mops brug for protein og fedt i deres kost. Naturligvis er ikke alt protein og fedt det samme. Det er vigtigt, at disse næringsstoffer kommer fra ingredienser af god kvalitet. Du kan selvfølgelig gå gennem en skraldespand og finde protein og fedt, men du vil sandsynligvis ikke give  det til din hund..

Ideelt set vil en god hundefoder indeholde et par kødproteiner i de første flere ingredienser. Den første ingrediens bør ikke være korn eller anden kulhydrat. Både hele kød og kød måltider er gode proteinkilder. Hele kød refererer til ingredienser som hel kylling, oksekød, fisk og lam. 

Dog indeholder hele kød også masser af vand. Hvis vandet fra disse kød blev fjernet, ville de blive fundet lavere på ingredienslisten. Dette skyldes, at hundefoder producenter ifølge loven skal liste ingredienser efter vægt før tilberedning, og vandet i hele kød får dem til at veje mere. Nogle mennesker kan ikke lide kødmåltider så meget som hele kød, men de er en koncentreret form af det kød, hvor vandet allerede er fjernet. 

De indeholder flere gange så meget protein som et helt kød. Kødmåltider er normalt meget gode som en af de første ingredienser i en hundefoder af premium kvalitet. De findes i mange gode hundefoder. Mindre ønskelige er udtrykkene “fordøje” eller “biprodukter.” Hvis du ser disse udtryk på etiketten på en hundefoder, skal du stille nogle spørgsmål.

Hunde har også brug for fedt fra gode kilder. Nogle vitaminer er kun fedtopløselige, og din hund har brug for dem i sin diæt. Men fedt, ligesom protein, varierer i kvalitet afhængigt af kilden. Du skal kigge efter navngivne fedtkilder såsom kyllingefedt. Andre navngivne fedtstoffer leverer også nødvendige næringsstoffer, såsom fiskeolie, der kan give omega-3-fedtsyre for at hjælpe med at holde huden og pelsen sund.

Skriv en kommentar