Sådan stopper du din hund fra at gø – 5 effektive tips

Alle hunde gøer, da det er den måde, som din elskede firbenede ven forsøger at kommunikere med dig på. Det er med andre ord helt normalt, og for de fleste hunde er det ikke problematisk, da det ofte holdes til et minimum.

Problemerne opstår først, når din hund begynder at gø overdrevent og det hele tager overhånd. Det er ikke bare irriterende for dig, dine naboer, gæster eller forbipasserende under lufteture – det kan også være symptomer på stress, sygdom, kedsomhed eller noget helt fjerde for din hund.

Her i denne artikel forklarer vi, hvorfor din hund gøer, tips til at lære din hund ikke at gø, og hvordan du effektivt kan træne din hund til at stoppe med at gø ved at bruge et Anti-gø-halsbånd, som du kan købe ved at klikke her.

Animigos Anti-Gø Halsbånd er et ideelt træningsredskab til at minimere din hunds gøen samt lære den selvkontrol uden at bruge et halsbånd med elektrisk stød.

 

Hvorfor gøer min hund hele tiden?

Der kan potentielt være mange årsager til, at din hund gøer overdrevent og konstant. I nogle
tilfælde kan den voldsomme gøen opstå, når hunden bliver entusiastisk og ivrig.

I andre tilfælde er hunden stresset, usikker eller nervøs, ligesom gøen også kan være et symptom på kedsomhed eller understimulering. Generelt er gøen din hunds måde at kommunikere til dig, og når du lærer at forstå, hvad den gerne vil fortælle dig, kan du bedre finde en løsning på hundens problem.

Derfor er det også vigtigt, at du forsøger at finde den underliggende årsag til din hunds gøen. For når du først har fundet frem til, hvorfor din hund gøer meget, kan du bruge
træningsredskaber som Animigos anti-gø-halsbånd eller andre træningsmetoder, som kan bidrage til at stoppe den forstyrrende og den nærmest paniske gøen.

På den måde kan du også hjælpe din hund med det, der plager den, uanset om det er kedsomhed, understimulering, sygdom eller noget helt fjerde.

Hvordan får man en hund til at stoppe med at gø?

For at stoppe din hund fra at gø skal du ‘omprogrammere’ den til at have en anden adfærd.

Det kan lyde mærkeligt, men det giver faktisk god mening, at du skal lære din hund ikke at gø i bestemte situationer, der kan trigge den voldsomme og irriterende gøen.


Men hvordan lærer man sin hund ikke at gø i bestemte situationer, selvom det for en hund er
helt normalt at gø? 

Det giver vi dig selvfølgelig nogle tips til her nedenfor.

Tip 1 – Vær opmærksom på din egen opførsel

Hvordan reagerer du, når din hund gøer, og du gerne vil have den til at tie stille?

Kæler du for din firbenede ven for at få den til at stoppe med at gø? Det bør du lade være med, da det
blot forværrer din hunds overdrevne gøen og lærer den, at den får opmærksomhed eller
kærlighed, når den gøer. 

Så forlad enten lokalet, hvor din hund gøer eller ignorerer den,
indtil din hund stopper med at gø. Og så snart den er rolig, kan du klappe din firbenede ven og give din hund opmærksomhed.

Tip 2 – Lær hunden at gø på kommando

Det kan lyde ulogisk, men det kan faktisk afhjælpe overdreven gøen, hvis du lærer din hund
at gø på kommando. Når du har lært, at den skal gø, når du eksempelvis siger ‘vuf’, så har du lettere ved at lære den en anden kommando – nemlig at den skal tie stille.

Tip 3 – Brug et anti-gø-halsbånd

En effektiv metode til at lære din hund at stoppe med at gø er at bruge et anti-gø-halsbånd. 

Her kan vi især anbefale Animigos anti-gø-halsbånd, der ikke giver stød, men i stedet bruger vibrationer og lyde til at stoppe din hund fra at gø, hvis din hund gøer meget. Du kan købe Animigos anti-gø-halsbånd ved at klikke på dette link.

En klar fordel ved Animigos halsbånd er, at de lover 100% tilfredshedsgaranti, hvis det ikke virker på din hund. På den måde er du godt dækket ind, og hvis halsbåndet ikke begrænser
din hunds gøen, så kan du altså få pengene tilbage.


Animigos anti-gø-halsbånd virker på den måde, at du giver din hund halsbåndet på. Når din hund så gøer, udsender Animigos halsbånd en lyd og vibration, der fortæller hunden, at den
skal stoppe med at gø.

Træningshalsbåndet skal bruges dagligt, og det vil automatisk føre til, at din hund vil begrænse sin gøen meget betragteligt.

Tip 4 – Træn hunden til at være selvsikker

Gøer din hund ad specifikke ting eller i bestemte situationer? Så kan det være, at din hunds gøen skyldes, at den er bange. 

Et godt eksempel er, at mange hunde gøer i mødet med andre hunde, fordi de er bange eller usikre. Her bør du fokusere din træning på at ændre din hunds følelse og få den til at forstå, at det at møde en anden hund er forbundet med noget positivt og ikke er farligt.

Det kan du gøre ved positiv forstærkning, hvor du giver din hund en lækker godbid, når den opfører sig pænt og ikke gøer, når den møder en ny hund. 

Denne tilgang kræver dog
tålmodighed, men kan med den rette tilgang stoppe din hund med at gø.

Tip 5 – Få nok motion ved stress

En normal årsag til overdreven gøen hos hunde er stress, og derfor er det vigtigt, at du
sørger for, at din firbenede vens hverdag har en god balance mellem hvile, motion, arbejde
og socialt samvær.

For ellers kan det føre til, at din hund enten bliver over- eller
understimuleret, og dermed går rundt med konstant forhøjede niveauer af stresshormoner.

Et typisk resultat heraf vil være ukontrolleret gøen.

Så hvis din hund gøer, fordi den er stresset, bør du se efter, om den får motion nok, får lov til
at bruge sin hjerne i hverdagen, får nok hvile eller socialt samvær. 

Når du så har fundet den rette balance, vil du ofte opleve, at din hunds stress-gøen automatisk stopper. 

Og som en ekstra og ikke ubetydelig bonus vil du også kunne mærke, at du får en mere tilfreds og glad hund, som betyder hyggelige sommeraftener. Husk også her at beskytte hund mod hvepse så de ikke bliver stukket, når sommerens sol nærmer sig.

Skriv en kommentar