10 tips til at gøre din hunds mad sundere

Mad til dit kæledyr handler ikke kun om at gøre dem glade – det er også vigtigt ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv. 

Det er fordi, hvad du giver din hund at spise, har en indvirkning på deres generelle sundhed og velvære samt deres evne til at bekæmpe sygdomme.

Men i betragtning af hvor mange forskellige mærker og muligheder der er, når det kommer til hundefoder, kan det gøre det lidt skræmmende at vælge det rigtige foder. Heldigvis kan du med et par enkle ændringer i dine rutiner ændre kvaliteten af det foder, dit kæledyr spiser, uden at bruge for meget tid eller penge på det.

Her er nogle nyttige tips, der kan hjælpe dig i gang:

Tilføj flere rå grøntsager til din hunds kost

Mens det meste hundefoder er fyldt med næringsrige ingredienser, kan det mangle i afdelingen for friske grøntsager. Selv om du ikke behøver at gå helt over gevind, er det en god idé at tilføje lidt flere grøntsager til din hunds kost.

Selv om hunde ikke kan fordøje plantefibre lige så godt som mennesker, giver de stadig gavnlige næringsstoffer. Gulerødder, søde kartofler og andre rodfrugter er gode kilder til betacaroten.

Der er også tegn på, at visse antioxidanter og vitaminer, såsom E- og C-vitamin, folat og K-vitamin, også kan være nyttige for hunde.

Indbyg friske frugter og grøntsager

Du kan også tilføje mere frisk frugt og grøntsager til din hunds kost.

Du bør dog undgå at give din hund citrusfrugter, da de kan forårsage maveproblemer hos hunde. Broccoli er en god kilde til kalium, som er nyttigt til bekæmpelse af hjertesygdomme.

Kartofler er en god kilde til B- og C-vitamin samt fibre. Du kan også prøve nogle andre grøntsager, såsom blomkål, bønner og rosenkål.

Hundefoder anbefaling: Sportman's Pride

15 kg

Sportsman’s Pride Super Premium Adult. Et foder til alle voksne hunde som er lettere aktive. Super kvalitet med kylling som hovedingrediens og fremstillet helt uden korn som hvede, byg og havre.

Sportsman’s Pride Super Premium Adult er udviklet til aktive hunde med øget energibehov.

Sammensætningen af protein og fedt sørger for udholdenhed og medvirker til at din hund kan opretholde en god fysisk form

Glem ikke kosttilskuddene!

Selv om friske grøntsager og frugter er gode, vil de ikke give alle de vitaminer og mineraler, din hund har brug for. Derfor er det en god idé at tilføje nogle kosttilskud til din hunds kost. Disse kan komme i form af et vitamin-mineral- eller et vitamin-mineral-andet tilskud.

Førstnævnte indeholder en række vitaminer og mineraler. Sidstnævnte indeholder normalt et ekstra stof, f.eks. omega-3-fedtsyrer, calcium eller jern. Nogle hundemadmærker indeholder også tilsatte kosttilskud, så tjek etiketten, hvis du er i tvivl.

 

Prøv forskellige måltider for at finde ud af, hvad din hund bedst kan lide

Hvis du fodrer din hund med det samme mærke og den samme type foder hver dag, kan du måske prøve et andet måltid. Det er nemmere at skifte mellem mærker, end du måske tror, og du vil måske opdage, at din hund nyder en anden type mad endnu mere.

Det er også værd at prøve forskellige mængder, da nogle mærker fås i forskellige posestørrelser. Hvis du har en lille hund, skal du sandsynligvis fodre den mindre end en større hund, så tjek posen for at finde ud af, hvor meget din hund skal spise hver dag.

 

Konklusion

Din hunds sundhed afhænger af, hvad den spiser, så det er vigtigt at sikre, at den spiser sundt. Der er et par ting, du kan gøre for at sikre, at din hund får en sund kost. For det første skal du begrænse antallet af mærker af hundefoder, som din hund spiser. For det andet vil du gerne undgå nogle forskellige ingredienser, der kan være usunde for din hund.

Endelig skal du prøve et par forskellige mærker og typer hundefoder for at finde ud af, hvad din hund bedst kan lide. Med disse tips kan du sikre dig, at din hund spiser en sund og nærende kost.

Hvalpefoder anbefaling: Essential Beginning
  • ESSENTIAL the BEGINNING er vores særlige måltid til hvalpe, der som voksne vejer op til maksimalt 15 kg.

Relateret indhold

Skriv en kommentar